Per Nadal, ¡ pilota !

Category : Pilota

Ya s’alena en força l’ambient nadalenc, hi ha qui només pensa en la sòrt grossa que a tots nos agradaria vore per casa; chafant terra i desijant que es mantinga la salut, molts tenim la sòrt certa d’estar enamorats del més valencià dels deports i això nos ompli tant com la família i els amics.

Hem vixcut una gran fi de semana i encetem semana nova en un cafís de bones partides, Trofeus de Nadal, semifinals i finals de lux. Del món aficionat vaig vore en viu les dos finals, dissabte 17, del Trofeu Social d’Almussafes; en cat. B guanyaren clarament el jove Dani junt al veterà Miguel 41×30; la final de cat. A enfrontava a José de Moixent i Pau (el seu fill) en Albert i Robert, guanyaven els segons 41×39 en bellíssima partida que mostrà la bellea de les tres parets a la valenciana manera, pernils per a tots com a premi i un Ventura feliç com un chiquet. En Beniflà (La Safor) es jugaren les finals dels Jocs Deportius Escolars també a Frontó Valencià, guanyant-les Orba (2), Tibi i Alginet, en gran assistència d’aficionats i passió pels chiquets i jóvens jugadors; en el nou trinquet de Piles, ple a seny, finals del XIII Autonòmic de Raspall parelles en victòria treballada d’Alzira front a Dénia; ahir dumenge en Alcàsser es decidien els quatre semifinalistes de la 8ª Lliga Cadet de Caixa Popular, tres bones partides donaren sentència: com a primer passa l’equip de la Univ.Pol. de Valéncia, com a segon el de Petrer, tercer Orba i quart Vilarreal; divendres 23, sempre en Alcàsser, a les 18 i 19 h. juguen segon contra tercer i primer contra quart, si podeu trobar un lloquet… ¡no vos les pergau!, són un cant al pervindre. Nàquera jugà a Galocha ahir dumenge aprofitant per a fer-li homenage -en treta d’honor- al gran Dani de Benavites.

Del món profesional dir-vos que divendres passat en el Museu de Genovés celebraren els 25 anys de l’Individual Bancaixa, és ben interessant anar a vore l’exposició de material i fotografies, algunes sensacionals, dels sis únics jugadors que han guanyat l’Individual; emoció i calitat en la Lliga Jove Oxford que seguix este dilluns en La Pobla de la Vallbona i divendres en el trinquet de Sueca; l’edició que ya en fa cinc del Màsters Ciutat de Valéncia, en Pelayo, nos ha deixat dos grans finalistes per al dissabte 24 (nit de Nadal): Soro III, Javi i Tino front a Àlvaro, Jesús i Tomàs II; també esta semana tenim el XXII Trofeu Nadal de Benidorm -Memorial Vicent Pérez Devesa-, dimarts 20 juguen Àlvaro, Tato i Tomàs II contra Leon, Dani i Santi; dijous 22 la 2ª semifinal que enfronta a Soro III, Fèlix i Carlos II en Miguel, Sarasol II i Hèctor, els dos guanyadors jugaran la gran final el dijous 29.

Com a remat i del món internacional, dir-vos que està molt alvançada l’organisació del sèptim Mundial en els Països Baixos, 26 d’Agost a 1 de Setembre 2012, quatre modalitats, setze nacions pel moment i en One Wall, Joc Internacional i Pilota frisona participen molts equips femenins; la reina serà A Llargues com és tradició per ser la compartida per Europa i Amèrica.

No cal afegir que sereu més feliços si aneu entrant en el genial món del més valencià dels deports; bon Nadal i millor 2012 en salut, faena, pau i germanor.

Deja tu comentario